Call for partners: real-time kwaliteitscontrole voor lasprocessen

In gemechaniseerde toepassingen wordt lassen uitgevoerd met behulp van vooraf ingestelde lasparameters om een herhaalbare laskwaliteit te verkrijgen. Fabricagetoleranties van voorafgaande bewerkingen zoals het snijden van profielen of lasnaadvoorbereidingen, variaties van de chemische samenstelling van het materiaal en de nauwkeurigheid van de assemblage, kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de kwaliteit van de gelaste stukken.

Snelle, efficiënte en kosteneffectieve methoden voor de evaluatie van de laskwaliteit en de vroegtijdige detectie van lasfouten die in het materiaal kunnen optreden zouden hierbij cruciaal zijn. Waar momenteel enkel (niet) destructieve inspectie na het lassen plaatsvindt, zou de oplossing real-time inspectie zijn, waar de kwaliteit van de las tijdens of onmiddellijk na het lassen gedetecteerd kan worden. 

MEETSYSTEMEN

In de afgelopen decennia zijn er veel nieuwe meetmethodes op de markt verschenen die belangrijke informatie opleveren over de kwaliteit van lasverbindingen en gelaste producten. Zo bestaan er verschillende soorten sensoren om real-time bewaking van het lasproces uit te voeren; zoals boogsensoren, optische, ultrasone en infrarood sensoren.   

Voordelen: 

  • inline, real-time parameter aanpassingen zijn mogelijk,
  • real-time visualisatie van het proces, monitoring en kwaliteitsborging,
  • snelle foutdetectie vermindert het aantal destructieve testen en schroot,
  • data, afbeeldingen of video's kunnen worden opgeslagen voor kwaliteitsdocumentatie. 

DOEL VAN HET PROJECT

Het doel van het project is het onderzoeken van real-time kwaliteitsbewaking bij het MIG/MAG lassen. Aspecten die hierbij onderzocht zullen worden zijn de te gebruiken meetmethoden en sensoren, en het correleren van de metingen met de laskwaliteit en de mogelijke fysieke defecten in het materiaal.

De belangrijkste onderzoeksuitdagingen zijn:

  • ontwikkelen van zeer snelle geïntegreerde meetsystemen voor real-time kwaliteitscontrole van MIG/MAG lassen, met de flexibiliteit om lokale (lasbad) en globale (volledige las / product) bewaking uit te voeren,
  • uitvoeren van hoge-snelheidsmetingen met verschillende meetsystemen,
  • ontwikkelen van zelflerende en voorspellende modellen op basis van artificiële intelligentie om de metingen te correleren aan fysieke defecten,
  • uitwerken van strategieën voor kwaliteitscontrole, die de kwaliteit van het product garanderen. 

Interesse om deel te nemen? Neem dan zeker contact met ons op: jose.spinnewyn@sim-flanders.be of projectbeheer@sim-flanders.be.